Svanholm
Et billede fra Svanholm
 

Thomas Lejre

Fødselsår: 1972

Indflytningsår: 2007

Status: Jeg bor her sammen med min kæreste, Signe, og vores tre drenge, Jais, Frej og Hjalte.

Uddannelse: Cand.scient.soc i Pædagogik og Forvaltning (fra RUC)

Arbejde: Jeg er ansat som specialkonsulent i Frederikssund Kommunes Skoleafdeling, hvor jeg arbejder med forskellige drifts- og udviklingsopgaver i forbindelse med kommunens folkeskoler.

Fritid: Min fritid bruger jeg mest på familien og forskellige Svanholm-ting, og så lykkedes det mig at få løbet en tur af og til - og få skræmt vildtet op, når jeg prustende kommer rundt i skoven...

Jeg bor på Svanholm fordi: Jeg er glad for fælleskabet og naturen her på godset, og jeg synes mine børn har et godt børneliv her. Selvom Svanholm som kollektiv har en del år på bagen og måske udspringer af en anden tid, så oplever jeg, at stedet er et meget godt bud på at håndtere nogle meget moderne og aktuelle udfordringer, bl.a.: - som svanholmer udleder jeg under en tredjedel CO2 i forhold til en gennemsnitsdansker - vi spiser sundt, varieret og økologisk, uden at skulle gøre os de helt store anstrengelser - fællesspisningen og det fælles indkøb af madvarer betyder, at eftermiddagene og aftenerne er mindre pressede, og at jeg bl.a. har mere tid med børnene end før Derudover oplever jeg at være med til at udvikle et dejligt sted i fællesskab med andre mennesker - på godt og ondt.

For tiden optager dette mig på Svanholm: Hvilke fælles projekter, vi på Svanholm skal prioritere vores kræfter, tid og investeringer på? En ny butik op med sigte på formidling og oplevelser? Elbiler? ...?

Jeg drømmer om at vi på Svanholm: Forsat lykkedes med at skabe et sted, hvor arbejds- og forbrugerræset ikke trænger sig helt så meget på. ...og så kunne jeg godt tænke mig at sparke liv i vores tradition med august-mande-kanotur til Sverige

Mit yndlingssted på Svanholm: Hmm... det er flere... Men der er noget særligt ved at sidde, i de første klare forårsdage, på bænken op af den sydvendte solvarmede mur foran storkøkkenet og sludre med de andre, mens man venter på aftensmaden. ...og så er der også et dejligt sted i skoven, hvor jeg nogen gange trækker mig tilbage, når verdens larm skal lidt på afstand.