Mette Ørvad

Fødselsår: 1973

Indflytningsår: 2008

Status: Vi er en familie på 4

Uddannelse: Ergoterapeut, Økologisk faglært landmand

Arbejde: Barsel

Fritid: Lege med børnene, snakke med veninder over en kop kaffe eller en gå- eller løbetur i vores dejlige skov, hygge med familien, sy, bage og andre kreative sysler.

Jeg bor på Svanholm fordi: Økologien er fundamentet for, at jeg er her. Jeg havde brug for at gøre mere for miljøet, end jeg kunne som privatperson. Jeg føler, at jeg som svanholmer er med til at gøre en forskel, med det vi gør og ved at vise omverdenen, at miljøet er vigtigt. Børneren var helt klart en af grundene til, at jeg valgte Svanholm. Jeg har brug for at kunne aflevere mine børn i gode, trygge rammer, hvor der er nærvær og nærhed, både fysisk og psykisk. Hele familiens netværk i dagligdagen er meget værdifuldt, det er let at ses og hjælpe hinanden. Selvom vi er meget forskellige som mennesker, føler jeg her et fællesskab, som jeg ikke har kunnet finde andre steder.

For tiden optager dette mig på Svanholm: Det er vigtigt for mig, at der er overensstemmelse mellem holdning og handling. Nærheden i det politiske system på svanholm, har givet mig en menneskelig indsigt, som gør, at jeg har måttet revurdere mange af mine holdninger. Det er meget berigende og udviklende at bo så tæt. Jeg er på barsel lige nu, og overvejer mine værdier og valg, for at give mine børn, og mig selv det liv, jeg ønsker mig. Derfor er jeg i øjeblikket mere reflekterende end handlende i forhold til kollektivet.

Jeg drømmer om at vi på Svanholm: Jeg drømmer om frihed og overskud, så alle kan vælge hvor meget eller lidt, de vil arbejde, hvor alle kan udleve deres drømme. At svanholm bliver et kreativt, visionært sted. Jeg drømmer om 100% bæredygtighed. Overensstemmelse med naturen.

Mit yndlingssted på Svanholm: Skoven, fordi den er så tæt på, at jeg får brugt den ofte.