Hvad er livet i Kollektivet ?

Der er mange vinkler. En vinkel er vores måder at bo på, for vi bor på mange måder på Svanholm. Vi bor alene, dvs. én person med eget køkken og bad eller vi bor i familieboliger, som de fleste andre danskere kender det. Eller i små kollektiver, hvor hver person har eget værelse og deler køkken, opholdsrum og badeværelse(-r) med sine bofæller.

Vore boliger er meget forskellige. Nogle er store højloftede rum, som i hovedbygningen andre er mere ydmyge landarbejderhuse. Men efterhånden har vi været (næsten) overalt og har gjort boligerne rare og imødekommende. Vi har renoveret badeværelser og køkkener i lange baner. Vi har bygget nye vådrum, hvor de var for få og revet vægge ned eller bygget hemse og etableret fællesrum. Vi har også isoleret i hundredvis af kvadratmeter lofter og ydervægge og sørget for dobbelt glas overalt. Bygningsgruppen er en gruppe med et stort ansvar og den har rigtig meget på samvittigheden efter mere end 30 år med save, hamre og murerskeer.

En anden vinkel er børnelivet. 

Mad i Storkøkkenet

6 dage om ugen serveres der aftensmad i Storkøkkenet. Maden kan spises i storkøkkenet eller tages med hjem. 

I hverdagene laves maden af Køkkengruppen og i weekenderne går opgaven på tur mellem kollektivisterne. Alle skal således være med til at lave fællesmad 1 gang om måneden og vaske op 2 gange.