Permakultur - Lev Bæredygtigt

Vi, Esben Schultz og Mira Illeris, har været med til at opstarte Den Selvforsynende Landsby på Sydfyn og har fra efteråret 2011 tilknyttet os Svanholm for at videreføre vores arbejde med Permakultur her.

Vi er i gang med at etablere en permakulturel skovhave på 0,8 ha., hvor flerårige grønsager vokser under bær, frugt og nødder. Og vi vil gerne lave en mindre permakulturel bosætning på Svanholm – bestående af 6 smålandbrug – men her skal mange ting falde på plads først.

TidsskriftogKurser.Vi har firmaet Lev Bæredygtigt, der arbejder med Permakultur. Vi redigerer og udgiver ?Tidsskrift om Permakultur – Løsninger for en bæredygtig livsstil? og holder internationalt standardiserede permakulturkurser, skovhavekurser, foredrag og workshops. Kurser mv. kan skræddersys til en gruppe. Vi er begge Permakultur Diplomholdere. 

Permakultur handler om hvordan vi kan indrette en bæredygtig livsstil. Der laves omhyggelige designs, hvor naturens økosystemer bruges som model for, hvordan vi indretter menneskers levesteder. Design af landbrugssystemer, huse,  bosætninger, land-by netværker, pengesystemer mv.

Permakulturens etik er at drage omsorg for kloden, omsorg for menneskene, samt at skabe en  retfærdig fordeling af resourcerne.

Skovhavener et permakulturelt dyrkningssystem, hvor nødde- og frugttræer, bærbuske og spiselige grønsager og bunddækkeplanter dyrkes i blandingskultur. Skovhaver er højproduktive, lagrer CO2, opbygger jordens frugtbarhed og er modstandsdygtige over for sygdomme, skadedyr og tørke. Lev Bæredygtigt er ved at etablere en Skovhave og arbejder også med andre former for skovlandbrug.

Læs mere:  www.levbaeredygtigt.dk

Kontakt:
mirailleris@gmail.com

Tlf.: 62 24 32 32

Danmarks første bosætning, fri for fossile brændstoffer

Vi, Esben Schultz og Mira Illeris arbejder på at starte Danmarks første bosætning, fri for fossile brændstoffer.

Læs mere her.

Landbrug der modvirker klimaforandringer

Læs artiklen her.

Hør udsendelsen her.