56 børn på 415 hektar

Svanholms børn har plads at boltre sig på. Og med masser af dyr, store skove, store maskiner og voksne der arbejder hjemme, er der altid noget at lave.

På Svanholm er der gjort meget for at livet med børn ikke bliver stressende. Hverdagens tilbage-vendende krav om indkøb, madlavning og opvask behøver I nemlig ikke at tænke på selv – det klarer vi sammen.

Her kan du læse om det, der gør Svanholm til et godt sted for dig og dine børn.

Madordning

Ulvetimen er aflyst på Svanholm. For når du har hentet dine børn i Børneren så kan i gå direkte hjem og hygge. For her behøver I ikke tænke på indkøb, madlavning og opvask. Storkøkkenet sørger for en god varieret, økologisk og også børnevenlig mad, som I kan vælge at spise i køkkenet eller tage med hjem til jeres egen bolig – det bestemmer i selv.

Kun en gang om måneden skal hver voksen hjælpe med at lave mad, mens opvasken skal klares to gange pr. måned.

Skoler

Lige for enden af alléen ligger Solbakkeskolen, hvor mange af svanholms børn går i skole. Nogle vælger private skoler til deres børn eller andre skoler i lokalområdet.

De større børn har deres eget klubværelse på godset.

De unge som går på gymnasiet tager til Frederikssund eller Roskilde.

"Børneren"

Svanholm har egen puljeinstitution på godset, med normale åbningstider. Du skal altså ikke køre børnene rundt for at hente og bringe. Børneren er både vuggestue og børnehave med plads til 17 børn. Svanholm betaler af egen lomme yderligere en voksen, så Børneren har det ekstra overskud der gør, at der kan laves spændende projekter. Og så har Børneren jo dyr, skov og marker rundt om sig – og det bliver brugt. Børnerens voksne bor også på Svanholm så dine børn får en tæt kontakt med pædagogerne, som de møder rundt omkring på godset – også efter lukketid.

Læs mere om Børneren

Svanholm i børneperspektiv

Fin lille film der skildrer børnelivet på Svanholm, set gennem et barns øjne. Se filmen om Pajo og hans familie på Filmstriben: Klik her eller her.