Single uden børn på Svanholm

Vi er en 10 - 12 singler uden børn på Svanholm. De fleste af os er kvinder i fyrrerne. Her iblandt er både virkelige singler og “snyde-singlerne" som har en kæreste et sted som de har valgt ikke at dele bolig med.

Sandra:

Jeg deler bolig med Pauline. Vi har tidligere boet i en større bogruppe sammen, men valgte for 8 år siden at deles om et mindre hus for at få det lidt mere for os selv.

Jeg synes det er en stor fordel ikke at bo i en lejlighed for mig selv. De værste kanter slibes kontinuerligt af når man deler hverdag, spise-køkken og bad med en anden person. Narcisisme, egoisme og navlepilleri bliver begrænset pÅ en sund måde. Vi deler vores sorger og glæder, og vi kan blive irriterede på hinanden uden at det bliver alt for dramatisk fordi vi jo ikke er kærester.

Samtidig har jeg fornøjelsen af det store fællesskab i kollektivet, den fælles aftensmad, møder & fester. Det er som at have en MEGET stor familie eller som supergode kollegaer, med et fælles projekt.

Pauline:

En ny kollega spurgte mig om jeg boede alene på Svanholm. Jeg var lige lidt desorienteret: hvordan kan man bo alene i et kollektiv ? Men sÅ forstod jeg hvad hun mente: om jeg havde mand og børn eller ej. Og det har jeg ikke. Det lille hus hvor mit soveværelse, badeværelse og lille køkken er, deler jeg med Sandra. Spisestuen og en hel masse andre rum og begivenheder deler jeg med ca 80 andre voksne og en masse børn og unge.

Som enlig kan man være på røven en gang i mellem. Mangler en med-voksen til at tage sig af én når man er syg eller bare ked af det. Og, selv om man kan elske sin bevægelsesfrihed i et liv uden partner, er det dog godt at huset ikke runger tomt når man kommer hjem fra arbejde og råber "Honey, I´m home !". 

Selvom jeg har valgt ikke at få børn, synes jeg at det er dejligt at være omgivet af børn på forskellige aldre og følge med i deres udvikling fra vuggen til studentereksamen og videre i voksenlivet. Ligesom det er tilfældet med bedsteforældre og deres børnebørn, kan jeg få det søde uden det sure. Jeg kan lege med et barn en gang i mellem, passe det mens forældrene er i biografen, men jeg slipper for det store 7 x 24 timer x 18 år ansvar og opdragelseshurlumhej.