Traditioner

Vi har i løbet af året flere faste traditioner:

Fastelavnsfest: Vi arbejder i ugerne inden med fastelavnstema i hele huset. Det kan f.eks. være med fokus på masker og ansigtsmaling og udklædning. På selve dagen slår vi tønden ned og går rundt på Godset til forskellige arbejdsgrupper og synger.

Forår: Forårets komme fejrer vi i forbindelse med påsken, hvor vi pynter op med papirklip og synger forårs- og påskesange.

Afskedsfest: Afholdes for de kommende skolebørn sidste hverdag i april. Der ses frem til dagen med skepsis, sommerfugle i maven og glæde. Vi inviterer børnenes forældre til kl. 14 til festen. Inden har børnene dækket et fint bord. Vi starter udenfor med forskellige bevægelseslege for børn og voksne. Derefter går vi ind og indtager kage og frugt. Det vigtigste er dog: nogle børn laver måske en lille optræden med sange, vi synger fælles, Der holdes taler, Børnene får en sten og en lille plante med sig. Vi afslutter med at børnene bæres i “kongestol” af de voksne, mens vi synger vores egen farvelsang. Børnene smides ud over havelågen (i armene på de ventende forældre). Vi synes det er en god tradition med et på flere måder, bevægende indhold.

Plantedag: Plantedag foregår i maj og er et arrangement der strækker sig over et par timer om eftermiddagen. Børnenes bedsteforældre inviteres til at plante en blomst eller noget der kan spises sammen med deres barnebarn. Vi inviterer på planteboller og kaffe. Det er en meget hyggelig eftermiddag, som giver bedsteforældrene mulighed for at se deres børnebørn i de daglige omgivelser og mulighed forat lære andre børn og andre bedster at kende.

Høstfest: Høstfest foregår første torsdag i oktober udenfor. Inden har vi arbejdet med høsttema, dvs. vi har høstet af alt spiseligt i omegnens frugthave og grøndagsforsyning. Det er her vores fantastiske beliggenhed virkelig kommer os til gode. Vi laver også en udstilling med afgrøder, tegninger, billeder m.m.. Selve dagen starter vi kl. ca. 16.30 med bevægelseslege og sange. Der kan også være forældre, der har fundet på nogle gode sjove aktiviteter. Vi spiser kartoffelsuppe (kartoflerne har børnene måske selv været med ude at høste på kartoffeloptageren). Resten af tiden går med pandekager, hygge, snak og flere lege.

Julearrangement: Vores julearrangement ligger i december. Til dette arrangement inviteres søskende, forældre og bedsteforældre. Vi serverer kaffe og noget spiseligt. Man kan sige at vores julearrangement sætter gang i decemberaktiviteterne hos os. Vi har i mange år haft en enestående julekalender i form af et lille magisk juleteater.

KONTAKT
Svanholm Gods 4A
4050 Skibby
Tlf.: +45 47 56 66 70
adm@svanholmgods.dk

ÅBNINGSTIDER
Gårdbutik: Alle dage kl. 10-17
Grøntsalget: Alle dage kl. 10-17
Se menu og sortiment her.

WEBSHOP
svanholmgods.dk/shop