Jeanette Masasila

Fødselsår: 1964

Indflytningsår: 2006

Status: Gift med Dotto, 3 voksne børn

Uddannelse: Pædagog og landmand

Arbejde: Driver Svanholm Oplevelser, som er cafébutik, rundvisninger, jordbær-selvpluk, firmaevents og lidt lejrskoler

Fritid: Danser. Alt hvad jeg kan komme til. Mest danse fra Tanzania, som jeg har tabt mit hoved og hjerte til for mange år siden. Har den store lykke, at mine store børn også tænder på dansen og trommerne og sangen. Min mand Dotto er en enestående dygtig trommeslager og sanger og medlem af vores dansegruppe Ikumbo. http://www.ikumbo.dk/

Er medlem af økonomigruppen og får på den måde et fint indblik i såvel økonomien i kollektivet, som de besværligheder de forskellige arbejdsgrupper bokser med. Deltager så vidt muligt i fællesmøderne, budgetmøderne og alle de andre møder vi holder i kollektivet, fordi jeg er interesseret og gerne vil være med i De Store Beslutninger.

Link fb: Jeanette Retslov https://www.facebook.com/profile.php?id=1389561811 

Jeg bor på Svanholm fordi: Jeg er en udpræget fællesskabsabe, der hellere vil lave tingene sammen med nogen end for mig selv. Fordi jeg elsker følelsen af at være med i noget der er større. Vi kan nå så meget længere i forhold til økologi, bæredygtighed og alternative livsformer, fordi vi gør det sammen. Fordi nogen laver alsidig, økologisk dejlig mad til mig hver dag. Fordi jeg ikke skal stå og fedte med mønterne i indkøbssituationen og overveje om jeg har råd til økologien. Fordi jeg slet ikke skal købe ind. Og fordi det er en berigelse at få hverdagen til at virke, når det sker sammen med en stor flok, dejlige kompetente medkollektivister.

Min mand Dotto kommer fra Tanzania og er flyttet til Danmark 31. maj 2014. (På Svanholms fødselsdag). Han er i gang med integration og danskundervisning. At vi bor her er i høj grad medvirkende til at denne proces går godt. Her er mange mennesker at tale med og han føler sig vel modtaget af en stor familie, der på mange måder minder om det han kommer fra i Tanzania.

For tiden optager dette mig på Svanholm: Alle de gode tiltag i retning af at sætte et endnu mere bæredygtigt aftryk på verden. Jeg fryder mig sådan over de nye kræfter vi har fået i kollektivet, som trækker os i den rigtige retning.

Jeg drømmer om at vi på Svanholm: Fortsætter med at være et alternativ til den gængse måde at bo og leve. Bliver endnu bedre til at se og værdsætte hinanden. Og fortsat er hinandens netværk, når verden af forskellige grunde ramler sammen om ørerne.

Mit yndlingssted på Svanholm: Julianehøj. Vi ejer Hornsherreds højeste punkt 64 meter over 0. Herfra kan man se ud over Roskilde fjord, helt ned til domkirken. Her løber jeg ud hver morgen og hilser på dagen. Og her blev Dotto og jeg gift i august 2013.