Mira Illeris

Fødselsår: 1979

Svanholm Alder: 1

Status: Sammen med min mand Esben har jeg Jelva (2004) og Eigil (2008).

Links: http://www.levbaeredygtigt.dk/

Uddannelse: Jeg er uddannet pædagog og har gået på Den Økologiske Landbrugsskole.  I de sidste 12 år har jeg arbejdet med og uddannet mig i permakultur gennem forskellige kurser og studierejser, anlæg af en spiselig skovhave og andre permakulturelle dyrkningsteknikker, samt tegning og bygning af et halmhus som nu er til salg i Den Selvforsynende Landsby mv. Permakultur handler om hvordan vi kan indrette en bæredygtig livsstil. Der laves omhyggelige designs, hvor naturens økosystemer bruges som model for, hvordan vi indretter menneskers levesteder. Permakulturens etik er at drage omsorg for kloden, omsorg for menneskene, samt at skabe en  retfærdig fordeling af resourcerne.

Arbejde: Sammen med min mand Esben udgiver jeg et Permakultur tidsskrift, afholder kurser, workshops og foredrag om permakultur.  I praksis arbejder på at anlægge en permakultur skovhave på Svanholm og på lidt længere sigt en permakulturbogruppe tilknyttet Svanholm. Jeg er herudover afløser i Svanholms malkekvægstald.

Fritid: Min fritid bruger jeg på venner og familie og er meget gerne ude i naturen, som der jo er massere af her på Svanholm.