Mogens Hansen

Fødselsår: 1948

Indflytningsår: 1979

Status: ja, samlevende med Karen Marie.

Uddannelse: læst matematik og sociologi efterfølgende uddannet som landmand (grønt bevis).

Arbejde: i de sidste 11 år : bygningsvedligeholdelse mm. på Svanholm (Bygningsgruppen) før det : arbejdet i agerbrug og kostald.

Fritid: havearbejde cykler går tur med hunden samvær med venner i byen samvær med barnebarn læser en del er i energigruppen og i bestyrelsen for agerbrug og kvægbrug.

Jeg bor på Svanholm fordi: det er et stort og på mange måder velfungerende kollektiv det er et stort velfungerende økologisk landbrug her er en smuk natur her er mange rare og dejlige kollektivister her er udviklingsmuligheder her er plads til virketrang.

For tiden optager dette mig på Svanholm:
Energiproblematikken : hvordan sikrer vi Svanholm en stabil energiforsyning med vedvarende energikilder ?
Klimaproblematikken : hvordan gør vi os bevidste om hvilke konsekvenser vores materielle forbrug har og begynder at handle ud fra denne bevidsthed.

Jeg drømmer om at vi på Svanholm: kan forny os uden at gå på kompromis kan opretholde en stor grad af selvforsyning med økologiske fødevarer får rigtig mange unge familier og singler ind nu hvor flere af os ældre træder tilbage.

Mit yndlingssted på Svanholm: Det må være det sted jeg bor og har boet de sidste mange år : Krogstrup Gl. Skole. Det er den yderste af de såkaldte "kolonier" beliggende 2 km. fra selve Godset. En dejlig ejendom med 3 lejligheder og først og fremmest en stor, nærmest parklignende have.