Børnelivet på Svanholm
På Svanholm bor 45 børn i alle aldre. Det betyder rigtig mange lege-kammerater og et rigt børneliv. Børnene mødes i den bilfrie Allé foran Storkøkkenet. Her er en stor legeplads med boldbane, to store trampoliner, rutchebaner, gynger, klatrestativ, bålplads og et udendørs skak-bræt.
I den kolde tid er børnene at finde på lege-loftet over storkøkkenet, hvor der er legehus, mega-klodser, bordtennis og indendørs foldboldbane.
Børnene færdes frit på Svanholm og findes derfor også i skovene hvor de bygger huler eller hos Svanholms mange dyr.

Trygt børneliv
Svanholms børn har mange relationer. I hverdagen har de kontakt til mange mennesker: Alle er noge de de kender - og som kender dem. Det giver en tryg base og en god ramme for børnenes udvikling. 

Vuggestue og børnehave
Svanholm har egen børneinstitution, Børneren, hvor de kan starte som vuggestuebørn og gå der frem til skole-start. Børneren ligger midt på Svanholm og er en integreret del af Svanholms og landbrugets liv. 

Skoler
Lige for enden af alléen ligger Solbakkeskolen, hvor mange af svanholms børn går i skole. Nogle vælger private skoler til deres børn eller andre skoler i lokalområdet. De unge som går på gymnasiet tager til Frederikssund eller Roskilde.

Teenagere
De større børn har deres eget klubværelse på godset, kaldet Galaxen. Her kan de hænge ud, høre musik og spille computer. Galaxen er for de unge over 12 år. Galaxen arrangerer også ture for de større unger.