Svanholm
Et billede fra Svanholm
 

Svanholm og Søris etablerer tæt lokalt samarbejde

De to økologiske grøntsagsproducenter, Storkollektivet Svanholm Gods ved Skibby og Søris A/S ved Ølstykke, har indledt et samarbejde omkring dyrkning og salg af økologiske grøntsager. Grundet et stærkt stigende salg, har Søris længe været på udkig efter udvidelsesmuligeder, men det er ikke så let at komme til god grøntsagsjord i Nordsjælland, og slet ikke med økologisk status, vandingsmulighed og naturlig gødning. Svanholm har netop disse 3 elementer. Det er ikke første gang, at de to parter stikker hovederne sammen. Helt tilbage for 25 år siden, da økologien i Danmark var en nyfødt baby, tog Poul Henrik Hedeboe, Svanholm og Jan Algreen, Søris initiativ til at stifte selskabet "Biodania", som skulle sikre afsætningen fra de økologiske grøntsagsavlere.

Jan Algreen udtaler: Det er et tydeligt ønske fra mange af vores kunder, at de foretrækker lokalt producerede grøntsager. Nu får vi virkelig mulighed for at honorere dette. Desuden glæder det os, at en stor del vores frasorterede grøntsager fremover kan bruges som foder til Svanholms malkekøer. 

Poul Henrik Hedeboe udtaler: Ved siden af vores direkte salg gennem egen butik, og leveringer til Fødevarefællesskaber, glæder vi os over også at kunne levere til det lokale cateringmarked gennem Søris. For Svanholm er samarbejdet et nyt skridt fremad mod økologisk bæredygtighed understreget af vores brug af frasorterede grøntsager til foder.

Kontakt Svanholm

Poul Henrik Hedeboe
Svanholm Gods 4A
4050 Skibby

Mobil: 20990608
el. 47566600

http://www.svanholm.dk/

Kontakt Søris

Jan Algreen SØRIS A/S
Sørisvej 2A
3650 Ølstykke

Mobil: 2149 7955
Mail to:jan@soeris.dk

http://www.soeris.dk/