Hvad er Kranio-Sakral Terapi

KST terapi er en meget behagelig form for terapi. Du ligger på ryggen med tøjet på og fornemmer at jeg rør meget blidt forskellige steder på dit hoved, ryg og korsben. De fleste mennesker oplever at de meget hurtigt kommer i en meget dyb og behagelig afslappet tilstand.

Fordi Kranio-Sakral Terapi virker på hele centralnervesystemet kan det have en positiv virkning på meget forskellige problemer [1]. Det styrker ofte det parasympatiske nervesystem (den del af nervesy stemet, der virker genopbyggende på kroppen efter stress og andre hårde belastninger).

Hele vores velbefindende er afhængigt at hvordan vores centralnervesystem fungerer. Det er placeret i kraniet og i rygraden ned til korsbenet (os sakrum). Deraf kommer terapiens navn.

Knoglerne i kraniet og knoglerne i rygraden og korsbenet kan være forskubbet i forhold til hinanden. Det kan skyldes mange forskellige ting: fødselsskader, ulykker, uhensigtsmæssige muskel spændinger m.m. De membraner der holder de forskellige dele af hjernen og resten af centralnerve systemet på plads kan blive udspændt på en uhensigtsmæssig måde så blodomløbet og væskecirkulationen hæmmes.

Med en meget blid teknik [2] anbringer jeg mine fingre på de enkelte knogler og følger og forbedrer den meget svage rytme som Allé disse knogler står og vibrere med. Det vil ofte medføre at knogler der er skubbet ud af deres optimale placering på et tidspunkt glider "på plads". Det vil igen betyde at de membraner der hæfter på indersiden af knoglerne også kommer tilbage til deres rette plads og dermed bliver blodomløb og væskecirkulationen forbedret.

Jeg giver normalt KST i forbindelse med en afspændingspædagogisk behandling

Ved specielle problemer kan jeg dog give en mere dybtgående KST behandling. Det tager en time og koster 400 kr (pr. 1.1.18)

Jeg har taget kurser i KST hos Stanley Rosenberg og hos Trine Rosenberg.

[1] hovedpine/migræne, nakkeproblemer, rygproblemer, dårlig koncentration, indlæringsproblemer, bidfunktionsproble mer, hyperaktivitet, damp (MBD), motoriske problemer, psykiske problemer, stress, homonproblemer.

[2] 5 grams tryk – prøv selv på en brevvægt !

Psykomotorik / Afspænding

&

Kranio-Sakral Terapi

Psykomotorisk / Afspændingspædagog dap. Kirsten Høngsmark

Kranio-Sakral Terapi
Svanholm Gods
4050 Skibby

telefon (dag) 47 56 66 06
eller (aften) 47 56 66 95

kirstenh@svanholm.dk