Akupunktur

Akupunktur kan være hensigtsmæssig til behandling af en lang række tilstande. Akupunktur kan også bruges til at fremme sundhed og velvære. Ring og snak med mig, du kan evt. lægge en besked, hvis du ikke træffer mig. Du kan også sende en e-mail.

Jeg har beskæftiget mig med akupunktur siden midten af 80’erne og har udover min grunduddannelse i traditionel kinesisk medicin suppleret med medicinsk akupunktur og en lang række kurser – jeg har været i Kina, Vietnam, Holland og deltager løbende i konferencer i ind- og udland.

Ud over akupunkturbehandlinger underviser jeg på Akupunkturskolen, holder foredrag samt underviser på kurser for læger, jordemødre, sygeplejersker og fysioterapeuter. For tiden er jeg forkvinde for Dansk Medicinsk Selskab for Akupunktur.

Behandlingerne udføres af Akupunktør og Læge Elsebeth Lægaard. Kontakt: tel: 21 48 11 97 // el@svanholm.dk

Kranio-Sakral Terapi

KST terapi er en meget behagelig form for terapi. Du ligger på ryggen med tøjet på og fornemmer at jeg rør meget blidt forskellige steder på dit hoved, ryg og korsben. De fleste mennesker oplever at de meget hurtigt kommer i en meget dyb og behagelig afslappet tilstand.

Fordi Kranio-Sakral Terapi virker på hele centralnervesystemet kan det have en positiv virkning på meget forskellige problemer [1]. Det styrker ofte det parasympatiske nervesystem (den del af nervesy stemet, der virker genopbyggende på kroppen efter stress og andre hårde belastninger).

Hele vores velbefindende er afhængigt at hvordan vores centralnervesystem fungerer. Det er placeret i kraniet og i rygraden ned til korsbenet (os sakrum). Deraf kommer terapiens navn.

Knoglerne i kraniet og knoglerne i rygraden og korsbenet kan være forskubbet i forhold til hinanden. Det kan skyldes mange forskellige ting: fødselsskader, ulykker, uhensigtsmæssige muskel spændinger m.m. De membraner der holder de forskellige dele af hjernen og resten af centralnerve systemet på plads kan blive udspændt på en uhensigtsmæssig måde så blodomløbet og væskecirkulationen hæmmes.

Jeg har taget kurser i KST hos Stanley Rosenberg og hos Trine Rosenberg.

Behandlingerne udføres af Psykomotorisk / Afspændingspædagog dap. Kirsten Høngsmark. Kontakt: telefon (dag) 42 14 08 86 eller (aften) 42 91 09 30 // kirstenh@svanholm.dk 

Psykomotorisk terapi og afspændingspædagogik

Behandling og undervisning

Som psykomotorisk terapeut / afspændingspædagog arbejder jeg på at få musklerne i balance: Spændte muskler afslappes og slappe muskler bliver mere spændstige. Uhensigtsmæssige muskelspændinger kan give gener i sig selv – myoser i nakken f.eks.

De kan imidlertid også medføre at led og knogler belastes på uhensigtsmæs sige måder, sådan at du f.eks. får tilbagevendende rygsmerter, dårlige knæ, en tennisalbue el. lign.

Behandling
Disse problemer kan ofte fjernes i det traditionelle behandlingssystem.

Bliver de imidlertid ved med at vende tilbage kan det være en god idé at prøve at arbejde med hvordan du ubevidst bruger din krop til daglig.

Og det kan jeg hjælpe dig med !

Enetime -Behandling.
Psykomotoriske / Afspændingspædagogiske behandlinger (enetimer) kan hjælpe dig til at fornemme din krop på en ny og dybere måde.

Målet er at du selv når frem til at bruge din krop på den mest hensigtsmæssige måde.

En enetimebehandling består af en indledende samtale, hvor problemerne klarlægges og udviklingen siden sidste behandling drøftes.

Derefter arbejder jeg med hænderne for at få dine muskler i harmoni.

Det foregår på en briks eller på en madras på gulvet, nogen gange foregår det på en stol. Du har noget blødt tøj på.

Afsluttende udfører du nogle øvelser, hvor vi prøver at få muskler og led til at arbejde mere hensigts mæssigt. Vi prøver at fastholde erfaringerne fra behandlingerne og overføre dem til en bedre daglig brug af kroppen i f.eks. sidde-, stå, gå- eller arbejdsstillinger.

En enetimebehandling varer ca. 5 kvarter og koster 400 kr (pr. 1.1.23)

Behandlingerne udføres af Psykomotorisk / Afspændingspædagog dap. Kirsten Høngsmark. Kontakt: telefon (dag) 42 14 08 86 eller (aften) 42 91 09 30 //kirstenh@svanholm.dk

KONTAKT

Administrationen:
Svanholm Gods 4A
4050 Skibby

Tlf.: +45 42 14 08 80
adm@svanholmgods.dk

Pr og presse: pr@svanholm.dk // tlf.: 50470464

ÅBNINGSTIDER
Café med gårdbutik:

Cafébutikken har åbent kl. 10-17:

– Hver lørdag og søndag fra 10. februar til sidste weekend før jul

-Alle skoleferier og forlængede weekender (Vinterferie uge 7 OG 8)

– Hver dag i efterårsferien, uge 42.

Kontakt: oplevelser@svanholmgods.dk

Lea 2883 0401

Tommy 2883 3909

RundvisningerHver søndag kl.11 fra første søndag i april til sidste søndag i oktober.  Grupper efter aftale.

Grøntsalg: Alle dage kl. 10-17 fra 1. maj – 1. november.

Webshop:
svanholmgods.dk/shop