Vores skønne børnehave og vuggestue

Svanholm Børnehus rummer ca. 28 børn, heraf syv vuggestuebørn og 21 børnehavebørn. Vi har en god blanding af børn, der bor på Svanholm og børn fra lokalområdet.

Børnehuset har en unik beliggenhed midt i vores kollektiv, med 5 minutters gang til stalde, grøntsagspakkeri og omgivet af marker, skov og enge. Hverdagen i kollektivet bliver livet op af flokke af unger, som leger i alléen, går i skoven og på løber på engen. Børnene i Børnehuset har stor glæde af at besøge staldene, gå i frugtplantagen, når træerne blomstrer, og igen når frugten er moden og i det hele taget følge årets gang.

Læs alt om Svanholm Børnehus på svanholmbornehus.dk

Traditioner

Svanholm Børnehus har i løbet af året flere faste traditioner:

Fastelavnsfest: Der arbejdes i ugerne inden med fastelavnstema i hele huset. Det kan f.eks. være med fokus på masker og ansigtsmaling og udklædning. På selve dagen slås tønden ned og går rundt på Godset til forskellige arbejdsgrupper og synger.

Forår: Forårets komme fejres i forbindelse med påsken, hvor der pyntes op med papirklip og synges forårs- og påskesange.

Afskedsfest: Afholdes for de kommende skolebørn sidste hverdag i april. Der ses frem til dagen med skepsis, sommerfugle i maven og glæde. Der holdes taler og synges, børnene får en sten og en lille plante med sig. Til sidst bæres børnene i “kongestol” af de voksne, mens der synges husets egen farvelsang. Børnene smides ud over havelågen (i armene på de ventende forældre).

Plantedag: Plantedag foregår i maj og er et arrangement der strækker sig over et par timer om eftermiddagen. Børnenes bedsteforældre inviteres til at plante en blomst eller noget der kan spises sammen med deres barnebarn. Herefter er der planteboller og kaffe. Det er en meget hyggelig eftermiddag, som giver bedsteforældrene mulighed for at se deres børnebørn i de daglige omgivelser og mulighed forat lære andre børn og andre bedster at kende.

Høstfest: Høstfest foregår første torsdag i oktober udenfor. Inden har ungerne arbejdet med høsttema; der er blevet høstet af alt spiseligt i omegnens frugthave og grøndagsforsyning. Det er her vores fantastiske beliggenhed virkelig kommer børnene til gode. Der bliver også lavet en udstilling med afgrøder, tegninger, billeder m.m.

Julearrangement: Julearrangementet ligger i december. Til dette arrangement inviteres søskende, forældre og bedsteforældre. Der drikkes kaffe og indtages noget spiseligt. Man kan sige at julearrangementet sætter gang i decemberaktiviteterne i børnehuset. Der har i mange år været en enestående julekalender i form af et lille magisk juleteater.

KONTAKT

Administrationen:
Svanholm Gods 4A
4050 Skibby

Tlf.: +45 42 14 08 80
adm@svanholmgods.dk

Pr og presse: pr@svanholm.dk // tlf.: 50470464

Ledige stillinger: Svanholm søger 2 håndværkere til bæredygtigt at vedligeholde, bygge nyt og bygge om. Hent jobopslaget og læs mere her

ÅBNINGSTIDER
Gårdbutik og café:
Caféen er åben kl. 10-17:
– hver fredag, lørdag og søndag
– helligdage og skoleferier
– hele juli.

Kontakt: oplevelser@svanholmgods.dk

Rundvisninger: Hver søndag kl.11. Pris 130 kr. Tilmelding ikke nødvendig.

Grøntsalg: Alle dage kl. 10-17 (fra 1. maj – 1. nov.)

Webshop:
svanholmgods.dk/shop