Plads til fællesskab og til at være sig selv …

Vi er et aktivt kollektiv med et økologisk landbrug og vi deler en hverdag, hvor vi giver plads til både at være en del af fællesskabet og til at være sig selv …

Siden 1978 har Svanholm Storkollektiv ejet og drevet godset Svanholm. På 414 hektar bor vi 80 voksne og 50 børn, der hver især former stedet og forvalter vores fællesskab. Ikke efter dogmer eller ismer, men i enighed og diskussion. Som kollektiv-godsejer er det alles ansvar at drive og udvikle kollektivet. Økonomisk såvel som socialt. Nogle af os er ansat af kollektivet i forskellige arbejdsgrupper, der varetager den daglige drift, mens langt de fleste arbejder ude i diverse jobs.

Strukturen ligger fast: Fællesmødet er øverste myndighed og her beslutter vi retning og mål med konsensus; for alle der vil, skal være med. Mindre beslutninger træffes i bestyrelserne for virksomhederne og i kollektivets produktions- og servicegrupper.

Selvforvaltningen betyder, at vi selv skal skabe al udvikling. Derfor bruger vi også en del tid på møder og andre aktiviteter såsom fælles arbejdsdage, hvor kollektivisterne deltager efter interesse og kompetencer.

Svanholmerne

På Svanholm findes alle slags mennesker. Kvinder, mænd og børn. Unge og ældre. Singler og par. Folk med en lang uddannelse og ufaglærte. Fælles for os er, at vi på Svanholm vil leve bæredygtigt i fællesskab og skabe en anderledes ramme for os selv, hvor hverdagen er i fokus og hvor vi nyder hinandens selskab og vores fantastiske omgivelser. Vi har god plads til musik, værksteder, fester, festival og fredagsbar.

Sådan bor vi på Svanholm

Svanholms boliger er i mere eller mindre konstant forandring.  Gå på opdagelse i kortet og få information om hvor og hvordan vi bruger vores skønne bygninger og omgivelser!

KONTAKT

Administrationen:
Svanholm Gods 4A
4050 Skibby

Tlf.: +45 42 14 08 80
adm@svanholmgods.dk

Pr og presse: pr@svanholm.dk // tlf.: 50470464

ÅBNINGSTIDER
Café med gårdbutik:

Cafébutikken har åbent kl. 10-17:

– Hver lørdag og søndag fra 10. februar til sidste weekend før jul

-Alle skoleferier og forlængede weekender (Vinterferie uge 7 OG 8)

– Hver dag i efterårsferien, uge 42.

Kontakt: oplevelser@svanholmgods.dk

Lea 2883 0401

Tommy 2883 3909

RundvisningerHver søndag kl.11 fra første søndag i april til sidste søndag i oktober.  Grupper efter aftale.

Grøntsalg: Alle dage kl. 10-17 fra 1. maj – 1. november.

Webshop:
svanholmgods.dk/shop