På Svanholm er vi alle medejere

Som kollektive godsejere er vi sammen om at betale for services og udvikling af stedet. Vi har fællesøkonomi og med fællesøkonomien giver vi hinanden et økonomisk råderum, der gør, at vi netop kan investere større og grønnere – men alligevel har plads til en egen økonomi. 

Som kollektivist lægger man 100% af sin løn i kollektivet, og får herefter udbetalt 18-20% af sin bruttoløn til egen lomme. Indbetalingen til kollektivitet dækker bolig, skat, tilskud til transport til arbejde, mad, børneinstitution, bleer, ja – alt til husholdningen … Mens de 18-20% i lommepenge kan bruges til dine personlige behov. Det betyder, at man med en årsindkomst på 400.000 kr. har lommepenge svarende til ca. 6.000 kr. om måneden.

Som kollektivist investerer vi gerne den største del af vores indtægt i kollektivet, fordi vi får så meget igen. Fællesøkonomien giver os, trods vores mange forskelligheder, en tilstræbt økonomisk lighed og økonomisk mulighed for at lave større investeringer i f.eks. grøn energi.

Foto: Sigrid Koch Andersen

På svanholm holder vi meget af fester og derfor afsætter vi i fællesøkonomien midler til at alle kan fejre større arrangementer som runde fødselsdage, bryllupper, konfirmationer etc. Foto: Sigrid Koch Andersen

KONTAKT

Administrationen:
Svanholm Gods 4A
4050 Skibby

Tlf.: +45 42 14 08 80
adm@svanholmgods.dk

Pr og presse: pr@svanholm.dk // tlf.: 50470464

Ledige stillinger: Svanholm søger 2 håndværkere til bæredygtigt at vedligeholde, bygge nyt og bygge om. Hent jobopslaget og læs mere her

ÅBNINGSTIDER
Gårdbutik og café:
Caféen er åben kl. 10-17:
– hver fredag, lørdag og søndag
– helligdage og skoleferier
– hele juli.

Kontakt: oplevelser@svanholmgods.dk

Rundvisninger: Hver søndag kl.11. Pris 130 kr. Tilmelding ikke nødvendig.

Grøntsalg: Alle dage kl. 10-17 (fra 1. maj – 1. nov.)

Webshop:
svanholmgods.dk/shop